Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Pahoittelen! Verkkokauppaa toistaiseksi pois käytöstä päivityksen vuoksi.

Minna

 

Värit Rakastan värejä! Olen luova ja luovuuden maailma on oman maailman eli sielun maiseman estetiikkaa. Se on loputon pulppuava maailma, joka pursuaa tuotteissani kuvina ja väriloistona. Minna-maailma on luonnonläheinen. Luonto ja metsä inspiroi, sehän on täynnä kauniita värejä. Kasvi, puut ja eläin aiheet, pohjoisen mystiikka, metsäläisyys, kansanperinne ja skandinaavisen selkeä ja itämaisen runsaskuvioinen se on sielun maisemani estetiikkaa. Rakastan luovaa työtäni yrittäjänä, saan tehdä sitä mitä olen aina tehnyt ja jota rakastan. Yrittäjänä en ole kaikkein järjestelmällisin tai tehokkain. Koen olevani enemmänkin taiteilija joka innostuu ja ahertaa uusien ideiden riivaamana. Tekemisen ilo ja Minnamainen kädenjälki toivottavasti myös näkyy tuotteissani. Talven pimeys, kevään harmaus tai kesän vesisade, ei tunnu synkältä ja ankealta kun pukeutuu väreihin. Haluaisin että ihmiset pukeutuisivat värikkäämmin.

 

Mallistoni  Iloista, erikoista, värikästä ja lämmintä ihanille naisille, joiden ei tarvitse olla pitkiä ja laihoja. vaatteita jotka valmistan villakankaasta, pellavasta ja puuvillasta. Tuotevalikoimaan kuuluu esimerkiksi takit, tunikat, mekot, liivit, hatut, laukut ja huivit. Haluan tehdä vaatteita arkeen ja juhlaan jotka väreillä ja kuvioilla saavat ihmiset hyvälle tuulelle.  Ei trendimallisto vaan vaihtoehto suurille vaatemerkeille, käsin tehty ja lähellä tuotettu. Kankaat käytetään tarkoin ja hukkamateriaaleista olen kehitellyt monta erilaista tuotetta. Pursuaa ideoita ja tekemisen iloa varsinkin syksyllä, loihdin värikkäitä luomuksia maalaten luontoaiheisia kuvioita suoraan mekkoihin, joskus kesän muistot, kukkivan puutarhan, joskus mystisen metsän puut ja sen eläimet. Luonto on parhaimmillaan syksyllä, kun se hehkuu oranssin, punaisen ja keltaisen eri sävyissä. 

 

Tuotanto Minulle on tärkeää että tuotteeni tehdään Suomessa. Ateljee sijaitsee Kuopion Kurkimäessä. Siellä tehdään kaikki tuotteet alusta loppuun asti. Minun lisäksi siellä työskentelee Vuokko Komulainen, hän on ollut minulla töissä syyskuusta 2010. Olen ylpeä siitä että olen pystynyt työllistämään ainakin yhden kokopäiväisen työntekijän.

Myymälä löytyy Kuopion Kauppahallista. Siellä minun omien tuotteiden lisäksi on useiden eri käsityöläisten upeita tuotteita. Minä en ole aina itse myymälässä, toisinaan siellä on pirteä Minna Merivalo palvelemassa teitä.

Koulutukseltani olen AMK-muotoilija. Valmistuin 2002 Kuopion Muotoiluakatemiasta erityistekniikoiden linjalta huovutuksen ja neuletekniikoiden ammattilaiseksi. Sitä ennen opiskelin kuvataidetta, taidekäsitöitä, keramiikkaa ja kudontaa, seikkailu liikunta-ja kasvatusta ja olen myös silkkipainaja. Ensimmäiset hatut tein noin 18 vuotta sitten ensin tyttärelle sitten naapurin lapsille, sitten itselle ja naapurin äideille. Toiminimen perustin syksyllä 2004 ja Minna Suuronen Oy:ksi se vaihtui kesällä 2013.

Palkinnot ja apurahat:

- Olen vuoden taitaja 2010 Kuopion seudun ja Ylä-Savon alueella, se myönnettiin esimerkillisestä käsityöyrittäjyydestä.

- Vuoden Yksinyrittäjä 2014. Savon yrittäjien vuoden 2014 tunnustus menestyksellisestä toiminnasta yksinyrittäjänä.

- Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto on myöntänyt minulle 2010 vuoden työskentelyapurahan vaatemalliston suunnittelutyöhön.

 

Tervetuloa Kuopion Kauppahalliin tutustumaan värikkäisiin tuotteisiini tai tekemään ostoksia verkkokauppaan. www.kauppa.minnasuuronen.net

 

t. Minna Suuronen

 

 

 

 

 

 Kuvateksti Osasin piirtää ja ommella, ennenkuin opin lukemaan tai kirjoittamaan. Kuvassa oleva ompelukonen on äidinäidinäidiltä. Se toimii vieläkin ja on ihana muisto siitä että suvussa on ollut muitakin kädentaitajia. Äidin ja isän tuki ja kannustus kädentaitojen tekemiseen ja opiskeluun on ollut tärkeää ja mahdollistanut sen mitä nyt olen ja mitä minusta tulevaisuudessa ehkä tulee. Äiti ja Isä osti minulle rippilahjaksi saumurin, kun se siihen aikaan oli vielä harvinaisuus.